fbpx

Hoe lang zou het mogen duren voordat ik zwanger word?

Wil jij graag zwanger worden en vraag je je af hoe lang dat zal gaan duren? Vraag je je af hoe lang normaal is en wanneer te lang? In deze blog beschrijf ik 4 tips om je te helpen bij hoe lang het zou kunnen duren voor je zwanger wordt. Als je graag moeder wil worden, is elke menstruatie een teleurstelling. Is het nu zover? Zou het? En dan toch niet…
Misschien vraag je je wel af: ik ben toch gezond, waarom word ik dan niet zwanger?
Misschien merk je wel dat je je langzaam zorgen begint te maken over wanneer en of het nog wel gaat gebeuren?

Het kan zomaar niet zo simpel zijn als we zouden willen: je besluit zwanger te willen worden en de volgende maand houd je een positieve test in je handen.

Hoelang het gaat duren, hangt af van meerdere factoren.

#1 gemiddeld duurt het 3 maanden om zwanger te worden

Niemand kan je natuurlijk vertellen wanneer jij zwanger gaat worden, maar gemiddeld duurt het tenminste 3 maanden.

Soms is het nodig om wat veranderingen aan te brengen in je leefstijl, voeding, supplementen. Misschien ben je net gestopt met de pil en moet je cyclus eerst op gang komen. Dit kan trouwens wel wat langer duren dan 3 maanden, afhankelijk van de periode dat je anticonceptie hebt gebruikt en je gevoeligheid voor hormonen. Daar schrijf ik zeker ook nog een keer een blog over.

Wist je dat de veranderingen die je nu aanbrengt, invloed hebben op de eicelkwaliteit van over 3 maanden?

Hoe lang het duurt hangt ook af van je algehele gezondheid. Vruchtbaarheid is een verlengde van je gezondheid en staat niet op zichzelf. Jezelf nu gezonder maken, heeft invloed op je vruchtbaarheid. Een regelmatige cyclus met de juiste vruchtbare signalen (vruchtbaar slijm, ovulatie, gezonde curve) is natuurlijk nummer 1 voor zwangerschap. Maar ook de gezondheid van je darmen, je bloedsuiker, de lever en de nieren dragen bij aan je vruchtbaarheid.

Als je al langer dan 6 maanden bezig bent en je vraagt je af waarom je nog niet zwanger bent, kan het zeker een goed idee zijn een afspraak te maken met een specialist. Het maken van een persoonlijk vruchtbaarheidsplanhelpt je om te ontdekken wat er aan de hand is en wat je kan doen om je vruchtbaarheid te vergroten.

#2 Iedereen is anders

We kennen dat allemaal wel, dat je je met een ander vergelijkt en niet snapt waarom het bij jou niet zo gaat…. Maar jij bent uniek.

Hoewel je natuurlijk dezelfde soort klachten of diagnose kan hebben, je bent niet hetzelfde als die vrouw die na 1 cyclus zwanger werd of die vrouw waarbij het wel 3 jaar duurde.

Wat jouw lichaam nodig heeft om klaar te zijn voor een zwangerschap, is uniek voor jouw situatie. Daarom is het zo belangrijk dat je een persoonlijk vruchtbaarheidsplan maakt.

Als je al naar een dokter gaat, zorg er dan voor dat alles goed onderzocht is, zodat jij de nodige stappen zet op weg naar het in vervulling gaan van jouw kinderwens. Het verzamelen van een goed team om je heen kan wonderen verrichten.

Het is fijn om een plan te hebben waar je zelf actief aan deel kan nemen. Door je voortgang goed in de gaten te houden, zie je dat je vooruit gaat en dat geeft dan weer vertrouwen dat die zwangerschap heus gaat komen. Je komt steeds een stapje dichterbij, want een vrouwenlichaam wil zwanger zijn in de vruchtbare periode van het leven. Als het maar krijgt wat het nodig heeft en daar moet je soms even bij helpen.

Bijkomend voordeel is dat je het niet alleen voor die gewenste zwangerschap doet…. Je wordt zelf ook gezonder, dus dat maakt het extra waardevol.

#3 Kijk naar de onderliggende oorzaak

Zonder te kijken naar de onderliggende oorzaakvan je vruchtbaarheidsproblemen, kan het zomaar een hele lange tijd gaan duren voor je zwanger wordt. En dat is dan weer teleurstellend, verdrietig, stressvol…

Als jij zelf de regie neemt, de juiste kennis hebt en de juiste keuzes maakt, komt die zwangerschap ook sneller dichterbij. Je kan zelf zoveel!Als je maar weet hoe…. Een persoonlijk plan vanuit de oorzaak werkt veel effectiever dan het internet raadplegen en dan eens dit en dan weer dat proberen. Dat is niet consistent en levert vaak niet op wat je zo graag zou willen.

Download mijn gratis ‘persoonlijk vruchtbaarheidswiel’ waarin je 12 gebieden kan bekijken die invloed kunnen hebben op je vruchtbaarheid. Door het vruchtbaarheidswiel in te vullen, krijg je een idee van waar jij aan zou kunnen of moeten werken om je vruchtbaarheid te vergroten.

Zorg er ook voor dat je partner zijn zaadkwaliteit laat testen. De aandacht gaat vaak in eerste instantie uit naar de vrouw en de zaadkwaliteit wordt dan pas veel later getest. Als dit het probleem is wil je dat nu weten, want ook bij de man duurt het gemiddeld 3 maanden om zijn zaadkwaliteit te verbeteren.

#4 tests om de oorzaak te vinden

Als je al een tijd bezig bent en je weet niet waarom je nog niet zwanger bent, dan kan het zinvol zijn om tests te doen om uit te vinden wat er aan de hand is. Hierdoor krijg je gerichte informatie over je situatie en gezondheid en kan je de juiste stappen zetten die nodig zijn om je gezondheid en vruchtbaarheid te verbeteren. Denk aan groot hormoonprofiel, darmgezondheidsscreenings, bloedonderzoek, voedingsintoleranties, schildkliertest, etc. Mocht je hier interesse in hebben, neem dan gerust contact met mij op voor de mogelijkheden.

En tenslotte, neem je tijd. Vind uit waarom het bij jou mogelijk wat langer duurt of verzamel de juiste informatie over wat je kan doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je zwangerschap. Als je dat doet, heb je ook weer invloed op de tijd die het gaat duren voor je die positieve test in je handen houdt.

Als je wil weten wat ik voor je zou kunnen betekenen om je te helpen bij het verbeteren van je vruchtbaarheid of het doen van tests, neem dan gerust contact met mij op!

Gratis webinar: Zwanger zonder IVF

Wil jij graag zwanger worden?


In mijn gratis webinar ontdek je:

- Wat jij kan doen om je zwangerschap dichterbij te brengen

- Hoe je de regie over je kinderwens kan behouden

- Hoe je IVF kan voorkomen of je zo goed mogelijk kan voorbereiden

- Of mijn cursus ook iets voor jou/jullie kan zijn

Klik hier om je aan te melden! 

 

You have Successfully Subscribed!